Aandeelopties als alternatieve verloningstechniek

Aandeelopties als alternatieve verloningstechniek

Aandelenopties vormen een aantrekkelijke financiële mogelijkheid voor zowel startende als gevestigde vennootschappen. Met een instapbedrag vanaf 1500 euro per maand, bieden aandelenopties verschillende voordelen:

Dit systeem genereert een maandelijks voordeel alle aard, dat meetelt in de berekening voor de 80%-regel. Hierdoor wordt niet alleen het maandelijkse voordeel gerealiseerd, maar wordt tevens bijgedragen aan een verhoogde pensioenopbouw via de Individuele Pensioentoezegging (IPT). Aangezien sociale bijdragen worden betaald op het voordeel alle aard, resulteert dit in een stijging van het wettelijk pensioen. In tegenstelling tot dividend, waar enkel belastingen op worden betaald.

 

 

Het proces verloopt volledig digitaal, met geautomatiseerde schriftelijke aanbiedingen en aanvaardingen, wat het gebruiksgemak bevordert. Deze optieregeling is toepasbaar voor zowel startende ondernemingen als reeds gevestigde bedrijven, waardoor het flexibel is in verschillende bedrijfsfasen.

Een opvallend voordeel is dat je netto meer overhoudt in vergelijking met bijvoorbeeld een VVPR-bis of liquidatiereserve. Met aandelenopties loop je bovendien geen beursrisico en hoef je niet te wachten op mogelijke koersschommelingen.

Belangrijk om te vermelden is dat bij vrije beroepers die niet BTW-plichtig zijn, er geen BTW wordt aangerekend. Dit maakt aandelenopties een aantrekkelijke en kostenefficiënte keuze voor ondernemers die op zoek zijn naar een flexibele en belastingvriendelijke financiële strategie.

 

 

Enkele cijfervoorbeelden

 

 

 

► Afspraak maken? Bel ons op 050 73 60 42, mail ons op hallo@zekerhuis.be of maak hier meteen een online boeking