Autoverzekering

Autoverzekering

Wat is nu de beste en meest voordelige autoverzekering?
Bij de aankoop van je nieuwe wagen ben je verplicht een autoverzekering af te sluiten. Als je je nieuwe wagen gaat halen, wil je er uiteraard zo snel mogelijk mee op de weg.
Maar eerst dien je er de juiste verzekering voor te kiezen.

Wat is wettelijk verplicht?
Het is wettelijk verplicht een autoverzekering af te sluiten. Je verzekert hiermee je burgerlijke aansprakelijkheid ten opzichte van derden. Deze verzekering is voor iedere verzekeringsmaatschappij dezelfde. De prijs is hier dus een belangrijke vergelijkende factor.

Aanvullende waarborgen?
Sommige aanvullende verzekeringen zijn erg nuttig. Maar te veel verzekeren is niet nodig en zonde van je geld.
Wij leggen daarom alle aanvullende verzekeringen aan je uit. Zo kun je een bewuste keuze maken:

Omnium of niet?
Bij de aankoop van een gloednieuwe wagen of jonge tweedehandse wordt vaak overwogen om een allerisicoverzekering of omniumverzekering te nemen. Niet iedere omniumverzekering heeft dezelfde polisvoorwaarden. We helpen je graag bij het kiezen van de juiste omniumverzekering want de keuze is groot. 

Optie bijstand bij ongeval?
Dit wordt meestal standaard aangeboden bij de wettelijk verplichte verzekering. Toch zijn er maatschappijen waarbij je dit als optie kan opnemen bij je standaardverzekering.

Optie pechbijstand binnen- en buitenland?
Rij je veel kilometers per jaar? Dan is de optie pechbijstand een wel te overwegen optie. Wist je dat je trouwens al een pechbijstandsverzekering kan afsluiten vanaf €30 per jaar?

Ongevallenverzekering?
Als je als bestuurder bij een ongeval in de fout gaat, ben je niet verzekerd voor lichamelijke kosten zoals hospitalisatie, ambulance of -  in het ergste geval - overlijden. De passagiers worden vergoed door de wettelijke verzekering, maar als bestuurder van een voertuig kan je dus geen beroep doen op tussenkomst van de verzekering (als je zelf in fout ging). Het is aangewezen om dit samen met ons te bekijken, want misschien ben je via de werkgever al verzekerd of heb je een globale gezinspolis die deze ongevallen dekt.

Rechtsbijstand
Een verzekering rechtsbijstand komt tussen bij een juridisch geschil om de kosten van die juridische bijstand te dekken.
Het is voor ons belangrijk om een uitstekende service te geven op het moment dat je schade hebt. Daarom adviseert Het Zekerhuis in de meeste gevallen om een afzonderlijke polis rechtsbijstand te voorzien