Juridische bijstand

Juridische bijstand

Je hebt rechten, maar maak je er altijd gebruik van?

Je rechten verdedigen kan een dure aangelegenheid worden. Een advocaat,een expert, een deurwaarder…
En dan hebben we nog niets gezegd over wanneer je je tot wie kan of moet richten.

Een verzekering rechtsbijstand komt tussen bij een juridisch geschil om de kosten van die juridische bijstand af te dekken.

Belangrijk om te weten:
Het gaat hier niet per se over gerechtskosten. Ook bij een minnelijke schikking kan een advocaat noodzakelijk zijn.
Het verkrijgen van voorschotten op schadevergoeding kan soms via de waarborg 
rechtsbijstand verkregen worden.
Zelfs wanneer de tegenpartij niet de financiële middelen heeft om een schadegeval te vergoeden, kan er soms een regeling getroffen worden.

Het Zekerhuis adviseert in de meeste gevallen om een gecombineerde verzekering rechtsbijstand te nemen.
Het is voor ons belangrijk om een uitstekende service te geven op het moment dat je schade hebt. Hierbij kan je er als zelfstandige of zaakvoerder ook voor kiezen om de waarborgen 
rechtsbijstand van je privéverzekeringen te combineren in één polis.

Het uitgangspunt hierbij is om alle versnipperde waarborgen rechtsbijstand uit de verschillende verzekeringen(zakelijk en privé) in één polis onder te brengen.

Zo moet je niet twijfelen. Bij een geschil is er maar één aanspreekpunt, ongeacht of dit nu over een geschil over de auto, over de fiets, met een huurder, een leverancier, een werknemer of een belastingcontroleur gaat.

Waarom zou je een afzonderlijke (gecombineerde) polis rechtsbijstand afsluiten?
Wanneer er een geschil ontstaat is het bij juridische bijstand belangrijk dat je rechten optimaal verdedigd worden. Belangenvermenging kan dus best vermeden worden! Door je rechtsbijstand uit elke polis te filteren en deze te bundelen in een onafhankelijke polis is het net dat wat je doet, want geef toe: bij zware schadegevallen is het laatste wat je wilt tegenkomen dat je eigen verzekeraar je belangen niet voluit kan verdedigen.

Daarnaast heb je maar één polis en aanspreekpunt, zelfs wanneer de juridische bijstand polis overschrijdend zou moeten werken, bijvoorbeeld wanneer een tussenkomst vereist is voor auto, BA Uitbating en arbeidsongevallen door de complexiteit van het ongeval.

Heb je een juridische vraag?
De eerste stap naar een advocaat is niet altijd evident. Een gespecialiseerde rechtsbijstandsverzekeraar kan je alvast op weg zetten, ook al is er geen schadegeval of ben je niet verzekerd voor een specifiek schadegeval. En dat zonder bijkomende kosten. 

Bij vele verzekeraars is er pas tussenkomst als er een duidelijk verband is tussen de schade en de fout. Ook hier ben je zeker van tussenkomst.

Het Zekerhuis kan je bijstaan in de deze moeilijke materie en je in mensentaal adviseren welke formule het best aansluit bij jouw noden.